Mandzsira Consulting

Kell egy jó döntés!








Anyagi tanácsadás

(időigény: Kb. 50-60 perc/alkalom)

 

Vannak olyan élethelyzetek, amikor olyan fontos anyagi jellegű, kihatású döntéseket kell meghoznunk, amelyek alapvetően, hosszú távon meghatározzák a további életünket. Belemenjek, vagy sem? Kell ez nekem? És a családomnak? Mik lesznek a következmények? Ki tudom biztosan számolni a várható következményeket? Fel vagyok rá készülve? Van „B” vagy „C” tervem? Ilyen és számos egyéb kérdés vetődi fel az emberben anyagi vonatkozású döntési helyzetekben.

A pénz nem boldogít – szokták mondani. Önmagában nem – tenném hozzá. Viszont annak hiánya biztos, hogy nem boldogít. De sokszor a túl sok pénz sem előnyös. Kinek adjak? Mindenkinek a családban? Van annyi? És mennyit? Egyenlően, vagy sem? Sértődések? Irigyek? Kárörvendők? Barátok? Ellenségek? Stb., stb. Rendkívül szövevényes útvesztőbe keveredhetünk egy rossz anyagi vonatkozású döntés következtében. Gondoljunk csak a nyugdíjasoknak felajánlott több százezer forintos mágneses „csodafotelekre” vagy a néhány órás tanfolyamot elvégzett „pénzügyi tanácsadók” által javasolt fantasztikus hozamokat ígérő ún. befektetésekre. Egy élet munkája mehet kárba ilyen helyzetben.

Ebben az útvesztőben lehet rendkívül hasznos, ha egy elfogulatlan, a kérdésben érdek nélküli, azaz semleges véleményt, javaslatot, alternatívákat és várható következményeket felsorakoztató meglátásra sikerül szert tenni, amely természetesen teljes diszkrécióval értendő. Egy megalapozott, helyes döntés az egész további életünkre is kihatással lehet!!!


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.