Mandzsira Consulting

Kell egy jó döntés!
Döntési tanácsadás

 

(időigény: Kb. 50-60 perc/alkalom)                

 

Magánéletünk során számos esetben kerülünk olyan döntési helyzetbe, amikor egy életünk alakulását jelentősen befolyásoló kérdésben nem tudunk zöldágra vergődni saját magunkkal. Ennek számos oka lehet:

Személyiségünk, jellemünk, határozottságunk, társadalmi helyzetünk, anyagi helyzetünk, bátorságunk, kockázat vállalásunk, veszélyérzetünk, tapasztalatunk, ismeretünk a témáról stb. Minél fontosabb döntés előtt állunk, sokszor annál nehezebben döntünk. Számos kérdés kavarog bennünk. Pl.:

Merjek dönteni? Tudok dönteni? Kivel beszéljem meg a dolgot? Megbízok a véleményében? Hitelesnek tartom? Nem elfogult az illető? Nem mondja el másoknak? Diszkréció? Ő mennyiben látja másképp a dolgot, mint én? Jó, ha ő is megtudja? Kiteregessem a „szennyest”? Vagy mégse? Mit fognak szólni mások, ha megtudják? Mi lesz, ha rosszul sül el? Ki lesz érte a felelős? Minden szükséges információval rendelkezem? Kell döntenem, vagy esetleg magától megoldódik a dolog? … és még hosszasan sorolhatnánk.

Ebben az útvesztőben lehet rendkívül hasznos, ha egy elfogulatlan, a kérdésben érdek nélküli, azaz semleges véleményt, javaslatot, alternatívákat és várható következményeket felsorakoztató meglátásra sikerül szert tenni, amely természetesen teljes diszkrécióval értendő. Egy megalapozott, helyes döntés az egész további életünkre is kihatással lehet!!!


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.