Mandzsira Consulting

Kell egy jó döntés!
Emberi kapcsolatok

 

 

(időigény: Kb. 50-60 perc/alkalom)

 

Talán nincs összetettebb probléma a földön, mint az emberi kapcsolatok. Különböző korú, kulturális hátterű, műveltségű, tudású, tapasztalatú, képességű, csillagjegyű embernek kell nap mint nap együtt élni, alkalmazkodni egymáshoz, ami óriási feladat és kihívás mindenki számára. Senki sem úszhatja meg ezt a helyzetet. Van, akinek nem okoz problémát az együttélés, másoknak viszont megoldhatatlan feladatnak tűnik például a családi konfliktusok, vagy a párkapcsolat létrehozása, harmonikus fenntartása.

A generációs problémák kezelése, valamint a gyereknevelés kérdésköre talán könnyebben kezelhető, mivel számos szakirodalom áll az érdeklődők rendelkezésére.

A párkapcsolati probléma viszont már egy „másik szakkör”. Ő az igazi? Minden szempontból? Biztos, hogy nincs jobb nála számomra? Később is így látom? Neki is ez a véleménye? Megbízhatok benne? A jövőben is megbízhatok benne? Milyen hibáját tudom tolerálni? Miben kellene megváltoznia, hogy működjön az együtt élés. És nekem miben kellene változtatnom? Akarok változtatni? Mit szólnak mások? Mennyiben érdekel mások véleménye, reakciója? Esetleg később lehet, hogy meggondolja magát? Vagy én gondolom meg magam? És még oldalakon keresztül sorolhatók a vonatkozó kérdések, dilemmák.

Ebben az útvesztőben lehet rendkívül hasznos, ha egy elfogulatlan, a kérdésben érdek nélküli, azaz semleges véleményt, javaslatot, alternatívákat és várható következményeket felsorakoztató meglátásra sikerül szert tenni, amely természetesen teljes diszkrécióval értendő. Egy megalapozott, helyes döntés az egész további életünkre is kihatással lehet!!!


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.